Ultimele...
You are here: Home » Articole » Impozit sau japcă?

Impozit sau japcă?

Articol preluat din Monitorul de Suceava:

„Case de toleranţă zero

Aberaţia impozitării mizei se va aplica la orice câştig din pariurile sportive, renunţându-se astfel la plafonul de 600 de lei. Guvernul Bocănilă nu se limitează la a fi un guvern redus (adică pus pe reduceri), ci plusează cu dubla impozitare. Şi până acum impozitul aplicat era nesimţit. Să zicem că jucai miza S, la o cotă totală de 2. Pentru simplificare, fac abstracţie de taxa iniţială de 5%, precum şi de al doilea plafon de 10.000 lei (nu că aş avea ceva împotriva “câştigurilor nesimţite”, fiecare cu norocul său). Ar fi 3 situaţii distincte:

1) S < 600 lei, 2S < 600 lei – toţi banii intrau în buzunarul pariorului;

Exemplu numeric: S=100 lei, deci se încasa suma totală de 200 lei.

2) S < 600 lei, 2S > 600 lei  –  se impozita cu 20% suma rămasă după scăderea plafonului de 600 lei din câştigul brut;

Exemplu numeric: S=400 lei, rezultă un câştig brut de 800 lei, din care se impozitează cu 20% diferenţa de 200 lei rezultată după scăderea plafonului de 600 lei, adică un impozit de 40 lei. Deci suma încasată de parior devine 760 lei.

3) S > 600 lei, deci logic şi 2S > 600 lei – se aplică acelaşi algoritm ca la punctul precedent, numai că… se ajunge la impozitarea mizei!

Exemplu numeric: S=1000 lei, din câştigul brut de 2000 lei se scad 600 lei şi se aplică impozitul de 20% sumei rămase de 1400 lei. Dar din care 400 lei reprezintă o parte din MIZĂ, adică din banii pariorului! Deci bani pe care se presupune că pariorul-cetăţean a plătit deja un impozit, că doar nu joacă bani negri! Nu toţi cântăm pe la cumetrii, să ni se lipească bancnotele pe frunte!

Asta era până acum, iar de când se va aplica algoritmul cel nou, totul devine simplu ca un fleac, ne-au ciuruit: nu mai există nici un plafon, deci nu se mai scade nimic, se impozitează direct câştigul brut cu 25% (nici măcar cu 20% ca până acum, dar parcă mai contează!). Imaginaţi-vă următoarea stiuaţie: vrei să joci 100 lei “la siguranţă” pe un solist cu o cotă de 1,25. Îţi faci socoteala că dai 105 lei (cu taxă), dar vei încasa 125 lei, deci un profit de 20 lei. Ţac-pac, inspiraţie să ai, surprizele să te ocolească. Nu-i aşa, neicuşorule! Statul îţi ia un sfert din 125 de lei, deci când te duci să-ţi iei banii, numeri 93,75 lei! Deci guvernanţii transformă casele de pariuri în case de toleranţă. Scoţi mai puţin decât ai băgat!”

Dacă nu vreţi ca statul să vă bage şi mai adânc mâna în buzunar, semnaţi aici:

 http://petitie-pariori.ro/petitie/

About pronos

4 comments

  1. Si cine se uita la petitia aia? :))

  2. Are si ea un circuit in natura! 🙂 Casele de pariuri o vor trimite pe la guvern. Sa vedem cu cat efect…

  3. o vor trimite, insa daca le-a taiat la bugetari salariile, crezi ca vor fi impresionati de aceasta petitie?

  4. E, uite ca a avut succes, fie si partial! Plafonul de 600 a ramas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web