Ultimele...
You are here: Home » In gaura presei » D’ale comentatorilor

D’ale comentatorilor

A venit vremea să împărtăşim, adică un fel de sharing, o selecţie din rubrica “În gaura presei“, una inaugurată în toamna lui 2010 în ediţia de print. Ne vom mărgini aici la zicerile comentatorilor noştri cei de toate etapele. Am adaptat astfel ideea unui cititor de a face o pagină separată de Facebook cu numele rubricii, preferând să nu ne complicăm cu un cont suplimentar pe respectiva reţea de socializare. Ideea nu e să fim neapărat răutăcioşi cu nişte oameni care se exprimă totuşi live, ci doar să nu uităm să mai şi zâmbim când vine vorba de fotbal. Ba chiar consemnarea unor exprimări nefericite i-ar putea ajuta pe ei înşişi în viitor, de ce nu?!

Sperăm să fie inspirată alegerea noastră de a adăuga “materia primă”  la comentarii, astfel încât să contribuie oricare dintre cititorii-ascultători. În felul ăsta, zestrea va spori constant. Vorba aia, nu comentează ei cât putem auzi noi toţi! Ideal ar fi să existe, pe cât posibil, toate datele de identificare – post tv, meci, nume comentator.

Acestea fiind zise, să comentăm şi noi, nu numai ei!

PS     Fiindcă această rubrică este dedicată, rugămintea noastră este să comentaţi la obiect. Pentru alte consideraţii, vă stă la dispoziţie restul site-ului.

About pronos

87 comments

 1. Digisport, Steaua-Vaslui din martie 2011, comentator neidentificat: “Cârţu are un palmares superior lui Hizo, câştigând Cupa în 1991 cu Universitatea Craiova, plus cã i-a mai dus pe rapidişti într-o finalã”.

  De fapt, Cârţu are şi un titlu în 1991, tot cu Ştiinţa, iar subtilitatea este aceea cã pe rapidişti nu Cârţu i-a dus în acea finalã, ci chiar Hizo! Acesta a fost înlocuit de Copos cu Sorinaccio, care a stat pe banca rapidiştilor la finalã fãrã “sã-i ducã” acolo!

 2. ProTV, Bosnia-România, martie 2011, Costi Mocanu simte nevoia să devină credibil: “N-a fost henţ, serios!” :)

 3. Radio România Actualităţi, Rapid-Slask Wroclaw, august 2011, Ilie Dobre, inepuizabil: “Bunã seara, stimaţi ascultãtori! Meciul n-a început încã, scorul este 0-0”…

 4. Digisport, City-Man.United, mai 2012, Andrei Niculescu şi Bogdan Socol: ambii fac aceeaşi greşeală, la scorul de 1-0 anunţând cã diferenţa de golaveraj în favoarea lui City creşte de la +6 la +7.

  Golurile din meciul direct se socotesc ca la dubla înregistrare din contabilitate: una dă golul şi îl adaugă la activ, alta îl primeşte şi îl scade la pasiv, deci diferenţa creşte din doi în doi. În cazul nostru, de la 6 la 8.

 5. Un calup din septembrie 2012:

  - Cristi Petre, Eurosport: “Germania, o ţarã care a ajuns la… apanajul tehncii”!!!

  - Viorel Grigoroiu, gsptv: “Cel mai recent meci va avea loc luni”!

  - Mădălin Negoiţã, Digisport: “Se vede lipsa de experienţã la cel mai experimentat jucãtor”!

  - Daniel Scorpie, Digisport: “Cred cã jucãtorii Sienei solicitã un ofsaid” (nr – dupã primul gol al lui Lazio, înscris din corner)!

 6. Antena 1, România-Belgia, noiembrie 2012, comentator neidentificat: “Echipa este văduvită de absenţele…”!

  Nu de “prezenţele”? Negaţia negaţiei…

 7. Eurosport, meci din Bundesliga, noiembrie 2012, Ioan Viorel, referindu-se la un fault stupid: “Cred că problema este la jucătorii de culoare”!

 8. Şi tot Ioan Viorel, un an mai târziu, la Nurnberg-Dortmund: “Aubemayang a stat static”!

  Păi normal, doar e de culoare…:)

 9. Antena 1, România-Turcia, 10 septembrie 2013, Adrian Cheltuitoru: “Am avut senzaţia că mingea trimisă de Chiricheş este pe traiectoria porţii”!

 10. Digisport, Corona-Gaz Metan, 15 septembrie 2013, Bogdan Socol: “Echipele au lăsat la o parte tracul inerent, DAT FIIND situaţia lor din clasament”.

  Aici, corect era “dată fiind”. Subţire faţă de gafa cu “tumefiat”, dar aşa cum pe-aia n-o s-o mai comită niciodată, poate o va învăţa şi pe-asta.

 11. Digisport, Rayo-Barcelona, 21 septembrie 2013, Sergiu Petre: “… cel mai start slab din istorie”!

 12. Digisport, Andrei Niculescu: a mai trecut un an, continuă problema cu numerele! Astfel, la derby-ul Real-Atletico o comite la final, când spune cã “nu s-a mai întâmplat din 1999, dupã 23 de ani reuşeşte Atletico…”! Asta dupã ce, cu o sãptãmânã înainte, la Chievo-Udinese, spunea cã “egalarea vine dupã DOIsprezece minute”…

 13. Sport.ro, PSV-Ajax, 22 septembrie 2013, comentator neidentificat: “Ajax a cãzut din punct de vedere moral”!

  Poate din punct de vedere al moralului. Sau, dacă s-o fi referit la decãderea moralã a jucãtorilor în urma vizitelor într-un anumit cartier, atunci e aproape o subtilitate…

 14. niste ANALBAFETI

 15. si tot andrei niculescu, la juve cu milan… cele doua echipe au impreuna 47 de scudetto. scudetto inseamna titlu, cind e unu, cind sint mai multe sint scudetti.

 16. una off-topic, dar prea bună pentru a nu fi remarcată.

  cu frigul de săptămâna trecută, s-a pus problema ca radet-ul să dea mai devreme drumul la căldură, ocazie cu care apare un afiș din partea administrației blocului, postat pe toate ușile de lift: “vă rugăm să vă exprimați în scris sau verbal, dar obligatoriu sub semnătură acordul pentru furnizarea de căldură în apartamente”.

  toate bune și frumoase, nu știm însă unde se combină acordul verbal cu semnătura scrisă, dar presupunem că undeva în zona ciorapilor albi “asortați” la pantofi negri, modă preluată de la tatăl tuturor ziariștilor, Măria-Sa CTP-ul…

 17. Digisport, Osasuna-Barcelona, 19 octombrie 2013, George Dobre: la un stop cadru din care era limpede pentru toţi cei care cunosc regulamentul că mingea nu ieşise din teren, GD decretează aut. Fie nu ştie că mingea trebuie să iasă cu toată circumferinţa, fie nu ştie ce e aia circumferinţă!

 18. Socol la digi, betis-barcelona 1-4> ca un croseu sub barbie!
  Sub barbie se iau upercuturile, nu croseele ))

 19. “prietenul” Terzian, comentând rezumatele din Bundesliga: “în minutul 66 Robben intră și el în primii unsprezece”?!? cam cum intră și Terzică în(tre) primii unșpe ziariști, am putea spune, da’ nu suntem într-atât de răutăcioși…

 20. și un porumbel rar, zburătăcit prin voia maestrului Grădinescu, comentator la partida Freiburg – Stuttgart: “linia de mijloc a gazdelor este populată cu vorbitori de limbă elvețiană”, ceea ce ne face să credem că mai multă atenție la orele de geografie ne-ar fi putut face celebri pe micul ecran. sau nu știm limba braziliană și asta ne trage în jos?

 21. Dragoș Borchină, pe care-l apreciem poate chiar mai mult decât postul la care prestează, intră și el în rândurile “comisarilor” cu următoarea zicere :”Aris ar fi putut deschide scorul la începutul reprizei a doua”. Uauuu! cât de palpitant, singura, mică de altfel, problemă este că adversara gazdelor, Panathinaikos, conducea cu 1-0 încă din minutul 43.

 22. Digisport, Steaua-Petrolul, 1 decembrie 2013, Dan Ştefănescu: încercând să justifice neacordarea unui cartonaş roşu, comentatorul citat afirmă că “arbitrul n-a văzut nimic… involuntar”!

 23. Eurosport 2, Dortmund-Leverkusen, Cristi Petre: “Jocul lui Dortmund a fost plin de lipse”!

 24. Digisport, Oţelul-Steaua, Dan Ştefănescu: “Steaua are două jocuri mai puţin disputate”!

 25. misto, l-am auzit si eu pe petre ala de la eurosport la finala bayern cu casablanca> herrera a venit cu LACATURI :)

 26. Dublă a lui Ioan Viorel la Eurosport: la Chelsea-Liverpool a afirmat că arbitrul le permite jucătorilor “să refuleze”, când de fapt era vorba de DEFULARE, iar mai înainte, la City cu Liverpool, şi-a permis o licenţă despre ultima echipă, care ar fi “dominat posesia”!

 27. mai scrie cineva p-aici? la real cu espanyol comentatorul de la digi a spus meci fara limita in loc de meci fara miza :))))

 28. @Diego: la câte cumpene am avut în acest an, nu ne-a mai ars să ne uităm în curtea altora. Mai degrabă am lăuda pe cineva! :) Tocmai am văzut Barcelona-Atletico, iar Caretaş, din studio, a fost mult mai bun decât ăia de pe Camp Nou.

 29. am doua de olaianos la mondiale! prima la spania cu olanda, cica sa ne amintim ca de jong a luat rosu la finala de acum 4 ani, pentru o intrare urata. tocmai, ca nu a luat!!!
  si a doua la uruguay cu costa rica, a zis despre muslera ca are experienta in fotbalul italian, la juventus. care lazio??? :)))

 30. hehe, a dat si Marius Mitran o gherla la rusia-coreea, cica jucatorii “nu si-au reglat tirurile!” :)

 31. Florin Mihoc, la Portugalia-Ghana, făcând ce scrie în fişa postului când se marchează, fie şi în proprie poartă:
  “Şi este… autogol! Gooooooooooool!!!”

 32. Semnalăm, aproape cu duioşie, un dialog între Hobana şi Ţicleanu, la Rusia-Algeria. Referindu-se aparent la greşeala portarului Akinfeev la meciul de debut cu Coreea de Sud, Hobana strecoară ceva despre condiţia comentatorului:

  - Unii, însă, nu au voie să greşească!

  Ţicleanu, referindu-se la jucători: – Dar e inevitabil!

  Hobana: – Cu toţii suntem oameni!

 33. Bogdan Tomulică, la Franţa-Nigeria. Dacă greşelile live mai sunt de înţeles, de ce ţi-ai aprinde paie în cap cu “informaţii” din burtă? Ca să facă lucrurile mai palpitante decât în realitate, Tomulică afirmă la o lovitură liberă laterală a Nigeriei: “este o fază foarte periculoasă, nigerienii au înscris multe goluri cu capul în preliminarii şi la acest turneu”… În preliminarii nu ştim, dar în Brazilia am verificat, fix zero.

  Şi tot Tomulică, de data asta haios: “Enyeama respinge peste poarta aparată de… peste poarta sa!” :)

 34. Un new-entry, să fie primit: Dorul Crăciun de la Look TV, la meciul U Cluj – Dinamo!

  - “Cosmin Matei în trecut a trecut şi pe la Steaua”

  - “Studenţii atacă pe flancurile laterale”

 35. Ha, ha. Am zis asta, Brazvan ?! Probabil la rezumatele de Grecia. Auzi, da tinere de minte mai ai frate, ca n-am mai comentat Grecia de doi ani. Sigur nu era altcineva ? Daca nu eram eu, astept berea de la tine. Salutare tuturor ”carcotasilor”.

  Dragos Borchina

 36. Unul dintre Dobre/Socol la Ludogoreţ-Steaua (Digi1): “Moti şi Keşeru se înţeleg mult mai diplomat”!

  Iar apoi Socol aplică lovitura de graţie: “Să ne bucurăm de această experienţă traumatizantă, pe alocuri!” :)))

 37. Lui Adi Dobre, care a spus “fotbaliştii nu se riscă să…” la Hamburg-Bayern, Eurosport 2, îi recomandăm această melodie a trupei Taxi: https://www.youtube.com/watch?v=fY_U79EwVXk

 38. Pe parcursul comentariului partidei Grecia-România, unul dintre făptuitorii în cauză (probabil stimabilul domn Olaianos) pomenește ceva despre “lojele pentru VIP-uri importante”. De cuvântul important am mai auzit și noi, iar pesemne VIP o însemna prescurtarea de la Very Intelligent People, condiția non-necesară și nesuficientă pentru a presta la TVR.

 39. Splendoare-n iarbă la sport.ro. Cităm, aproximativ, dar fără a denatura fiorul liric: “…îi vom lua un interviu domnului Gâlcă, care este fericit…” Acum, nu știm exact dacă virgula respectivă a existat sau nu în intenția domnișoarei cu pricina, ceea ce remarcăm este că tot mai multe fete “nevinovate” duc microfonul la gură fără a lua în calcul eventualele consecințe.

 40. Pe prietenul Dragoș Borchină îl așteptăm cu berile, c-or fi din partea casei sau cu invitatul la purtător contează mai puțin. Până atunci însă, cel puțin unul dintre noi pare să necesite o programare la oculist. Domnia-sa vede al doilea gol din Cupă al Craiovei ca fiind din afara careului, nouă, cu maximă îngăduință, nu ne-au ieșit mai mult de zece metri de poartă. E drept, n-am vizionat decât reluarea…

 41. !!!!!!!!!!!!, brazvan
  Ma uimesti, sincer. Nu am comentat pe tv si nici la radio ce spui tu acolo de golul Craiovei. HABAR NU AM DE FAZA, DE MECI. SIGUR ma confunzi cu altcineva. Sunt unii, care ma confunda de exemplu, cu Marian Olaianos (inclusiv tatal meu a facut-o in urma cu 2-3 ani; tare, nu ?). Revino cu detalii: cand, unde, etc. Cu totii gresim, mai ales cei care au volum de munca. Dar totusi … incep sa-mi fac griji.

 42. o minunăție de articol marca gsp, din păcate fără semnătură:

  “Na Li s-a retras în urmă cu puţin timp, Serena Williams a împlinit 33 de ani, iar Şarapova va face 28 în luna aprilie. Bouchard, Halep sau Kvitova cîştigă fani, însă niciuna nu reuşeşte să se apropie de Serena sau Şarapova. Conştienţi de pierderea vedetelor, cei de la WTA au hotărît să accelereze înfiinţarea unor noi vedete şi, pentru prima dată, tinerele talente sînt chemate la Turneul Campioanelor”, scriu jurnaliştii americani.

  nobile intenții, dar parcă mai cu folos s-ar cheltui banii cu clasele ajutătoare. măcar V-VIII…

  ps: @dragoș. prima întâmplare se referă, într-adevăr, la rezumatele Grecia, de pe Dolce. a doua face parte dintr-un calup de știri, de pe același post, imediat după meciul de cupă UCraiova-FC Caransebeș, din 25 septembrie anul curent. cât despre voce, vă știu de la defunctul Telesport și nicidecum nu v-aș confunda cu Olaianos. dar, mai știi, în loc de oculist poate am nevoie de programare la vreun doctor de urechi.

 43. Socol again! La Dinamo Kiev – Steaua (transmis probabil din Belgravistan), Socol emite: “Intrarea lui Rusescu s-ar putea să fie PREA TARDIVĂ”! Hai, pe bune…

 44. probabil e luni de dimineață și băieții de la Dolce nu s-au dres încă. sau o fi schimabt Vamă tabăra și noi suntem ultimii care află?

  http://www.dolce-sport.ro/fotbal/fotbal-intern/video-dinu-gheorghe-e-sigur-nu-vom-suferi-din-punct-de-vedere-fizic-impotriva-astrei-41503/

 45. Look TV, Gaz Metan – U Cluj, Doru Crăciun: “orice punct poate fi fatal pentru cele două echipe…”

 46. Eurosport, Chelsea-QPR, Bogdan Nevel: “Hazard, cu viteză super luminică…” :)

 47. Europa League joi, Steaua are o sansa in Grupa J, momentan e pe locul 2 eu zic ca se mentine si se califica.
  Astra in grupa D e ultima deci eventual se poate miza pe meciuri pierdute.

 48. Digi, Barcelona-Espanyol, nedreptăţitul George Dobre spune despre Pedro, în două rânduri, că este “neîndreptăţit” de statutul de rezervă!

 49. zicere de la Emanuel Terzian, în timpul primei semifinale de la Cupa Confederațiilor: “m-aș fi așteptat să-l fi regăsit pe Fabian în primii unsprezece la pauză”. și noi ne-am fi așteptat să-l fi regăsit pe Manolo în primii unsprezece (comentatori), măcar la final…

 50. Digi, Steaua-Astra (Cupa Ligii), Octavian Angheluţă sau Dan Ştefănescu: “Fatai a vrut cu şpiţul, dar a lovit invers”!!! Nu încercaţi aşa ceva acasă. Nici pe teren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web