Ultimele...
You are here: Home » Articole » Acesti bolnavi care ne conduc mingea

Acesti bolnavi care ne conduc mingea

Dacă lăsăm la o parte mingea, titlul de mai sus ar fi al unor volume în care un jurnalist francez și un doctor elvețian analizează, pe parcursul mai multor decenii, alienarea unor oameni politici (dintre care nu putea lipsi nici Ceaușescu). Dar n-o să lăsăm la o parte mingea, căci aici e vorba de niște fotbaliști. N-o să generalizez în genul Banciu, care spune că toți ăștia care dau cu piciorul în minge sunt de fapt niște idioți, pe care noi îi facem mari pentru că ne uităm la fotbal. Într-adevăr, dacă fotbalul ar avea audiența unui sport precum tirul cu arcul, de exemplu, statutul de vedetă n-ar exista pentru practicanții acestui sport, deci nici banii care le iau mințile. Pe de altă parte, sunt sigur că destui dintre ei și-ar fi găsit o cale onorabilă în viață.

Dar, caz particular, iată ce a făcut fotbalul din numitul Daniel Pancu, acel simpatic Pancone, acel ”E Pancu / Pancu italianu…”. Bagă și Florentin Petre capul în poză, dar Pancu ia caimacul. Fanatik-ul de la noi l-a băgat în seamă pentru că a jucat la Groznîi și l-a cunoscut pe Kadîrov, prilej pentru Pancu să emită, între altele, monstruozitatea asta:

pancu

Pentru așa ceva, ar trebui să se delimiteze de el orice televiziune care îl ține de analist, orice casă de pariuri care îl ține de imagine. Deși e previzibil ce se va întâmpla… Cineva, un jurnalist cu inimă vișinie, o să-i scrie un text în care Pancu va susține că n-a zis ce-a zis, că s-a înțeles greșit etc. Dacă ar fi așa, ar trebui acționat în judecată ziaristul de la Fanatik, dar bănuiesc că acesta e blindat cu înregistrări. Mai degrabă, atât l-a dus capul pe Panone. Că nu zice numai asta, aveți aici întregul interviu:

https://www.fanatik.ro/ramzan-kadirov-daniel-pancu-florentin-petre-vladimir-putin-terek-groznii-19914058

Rezumat: fără pic de empatie în circumstanțele date, jucătorii noștri îl ridică în slăvi pe Kadîrov, prezintă în culori favorabile viața cecenilor, deși recunosc că n-au pus piciorul pe străzile din Groznîi! De fapt, ei erau ținuți într-o colivie aurită, îngrășați cu dolari de liderul cecen, care-și găsise și el jucărie un club de fotbal, ca toți limitații care se trezesc cu bani și/sau putere. Și, se știe, supradoza de bani câștigați ușor afectează grav discernământul!

About pronos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web