Ultimele...
You are here: Home » Predictia sanselor reale

Predictia sanselor reale

Ce înseamnă şanse reale? Pentru a înţelege mai bine fenomenul, vom face o paralelă cu evenimentul care a marcat apariţia meseriei de bookmaker : cursele de cai. Totul a pornit din Anglia, de la marea pasiunea manifestată la acest gen de evenimente (de aici şi proverbiala dependenţă a insularilor de pariuri, care, cu timpul, au  început să părăsească sfera sportului, actualmente pariindu-se pe cele mai neobişnuite şi bizare evenimente).

Prima clasificare a cailor în favoriţi şi outsideri a fost făcută luând în considerare cele mai bune performanţe pe distanţa respectivă ale cailor participanţi la cursă. Dar pentru a nu fi foarte lesne de câştigat mizând pe un favorit, a fost nevoie de o nivelare a şanselor, în aşa fel încât toţi caii să concureze cu aproximativ aceeaşi şansă. Astfel ei nu au mai luat startul în condiţii de egalitate, ci au fost decalaţi în funcţie de valoarea propriei performanţe: calul cel mai valoros pornea cu cel mai mare handicap, adică lua startul cu câţiva metri în urma celorlalţi. Evident, calul cu cea mai slabă performanţă pornea cu un avans faţă de grosul plutonului.

În acest fel s-a ajuns la următoarea situaţie: luând în considerare cazul ideal în care fiecare cal participant îşi repetă cea mai bună performanţă, toţi caii vor trece în acelaşi timp linia de sosire!! Este cât se poate de clar că acest lucru este practic irealizabil, dar tot atât de adevărat este şi faptul că echilibrul acestor curse creşte exponenţial, finalurile la fotografie devenind o obişnuinţă.

Deci abia după această rearanjare pe grila de start, se poate vorbi de şanse reale ale fiecărui participant. Aceasta a devenit şi principala preocupare a bookmaker-ilor: estimarea şanselor reale ale evenimentelor sportive. Într-un mod analog se poate face o egalizare a şanselor, de exemplu, la un meci de fotbal unde există un favorit clar. Procedeul este acelaşi, practicâdu-se handicapul de goluri, la care se adaugă o reglare mai fină de şanse, în timp.

2 comments

  1. va rog frumos cum as putea vizualiza free revista electronica pronostic sportiv?

  2. Pronostic Sportiv este încă o revistă pe hârtie. Formatul electronic este disponibil doar prin abonament (vezi rubrica de pe prima pagină)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web