Ultimele...
You are here: Home » Articole » Barcelona, 2-8 cu Bayern? ”Da, dar avea si comorbiditati…”

Barcelona, 2-8 cu Bayern? ”Da, dar avea si comorbiditati…”

messi2-8

Nu știu al câtelea val a fost pentru Barça, cert e că a fost un tsunami, pe nume Bayern. Comorbiditatea principală, antrenorul. Aici s-a găsit președintele Bartomeu să se zgârcească, la omul de pe bancă, un fel de Vintilă al lor, păstrând proporțiile. Nici Valverde nu fusese de Barcelona, n-avea nicio treabă cu autoritatea asupra grupului, cu mobilizarea și însuflețirea lui, dacă e să-l comparăm cu unul precum Klopp, însă Setien ajunsese la pensie fără să câștige un trofeu! Și așa va rămâne și după jumătate de an cu Barcelona. Iar în cupele europene avea un singur sezon, și ăla în Europa League, cu Betis, deci ce putea să le spună la un meci cu Bayern unor jucători care au camere întregi de trofee?!

Dar nici jucătorii nu sunt de menajat… Mai ales atitudinea lor din ultimele minute, aia e de neîngăduit. Trecuse de minutul 80 și era 2-5, puteau încă să piardă demn. Cam atunci li s-a arătat Coutinho, teoretic parte din comorbiditatea transferurilor ratate!

(Culmea, Barcelona trebuie să plătească un bonus suplimentar de 5 milioane de Euro lui Liverpool în cazul în care Coutinho câștigă ”urecheata”, pentru că așa a fost prevăzut în contractul de transfer al brazilianului, cât timp acesta se află sub contract cu clubul catalan!)

Așadar, odată intrat, Coutinho a dat mai întâi centrarea pentru singurul gol al lui Lewandowski, aflat totuși în ofsaid după paralelele și perpendicularele imaginare trasate de mine, fiindcă se pare că UEFA nu are așa de mulți bani precum federațiile pricopsite, ca să cumpere și softul ăla care face geometrie la tv. Nici VAR-ul n-a avut milă de Barcelona, nici propriul jucător împrumutat, Coutinho băgând-o apoi de două ori în ațe, prima dată printre picioarele lui Pique, a doua oară printre ale lui ter Stegen, dar la acesta din urmă bulversatul de serviciu a fost Semedo, rămas fără repere la vreo 2 metri în spatele celorlalți fundași care țineau sus linia ofsaidului.  Apropo de portughez, el și-a arătat iarăși limitele defensive când e confruntat cu un mingicar, cazul junelui Alphonso Davies, care la el în Canada juca extremă, dar pe partea ofensivă Semedo a găsit o pasă filtrantă pentru Suarez, la 1-1, când uruguayanul a trimis inexplicabil în portar, cu tot colțul lung liber. Tot la 1-1 fusese și bara aia la centrarea spre interior a lui Messi, iar odată cu ea a dispărut nișa care i-ar fi permis Barcelonei să joace în altă realitate decât aia din seara de 14 August.

Anul pandemiei va rămâne săpat în istoria Barcelonei inclusiv la fotbal.

About pronos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web