Ultimele...
You are here: Home » Articole » Play-off. Preview

Play-off. Preview

Şase echipe înşirate pe o distanţă de doar cinci puncte, de aici a început play-off-ul din Liga 1. E o reţetă bună, trebuie să recunoaştem, practic toate echipele au şanse la titlu. Marea beneficiară a fost CFR Cluj, care s-a trezit cu înjumătăţirea punctelor de penalizare odată cu înjumătăţirea punctajului. Matematica alternativă s-a făcut după formula (puncte obţinute pe teren – puncte de penalizare) / 2. Deşi iniţial a mers pe varianta logică, LPF şi-a schimbat pe parcurs viziunea, că doar punctele alea cu minus nu îi aduceau bani la trezorerie. Astfel, dacă echipa din Cluj câştigă campionatul, titlul va avea la bază o fractură logică şi prea târziu se vor sesiza rivalii. Deocamdată, Meme-inginerul are alte preocupări.

Câteva cuvinte de caracterizare pentru celelalte echipe. Echipa de pe primul loc, prin vocea lui Hagi, e singura nemulţumită de înjumătăţirea punctelor. Dacă erau alţii lideri, Hagi îşi freca mâinile. E totuşi al doilea an, ar trebui asumat regulamentul ăsta, în definitiv acum chiar îşi atinge scopul: avem un play-off de interes maxim. Viitorul este într-adevăr expusă, ea este mai vulnerabilă în faţa echipelor cu experienţă, iar amintirile de primăvara trecută persistă. Dacă arată că e în stare să ia măcar trei puncte Stelei, Viitorul are o şansă bună la titlu.

Steaua, la ultimul campionat în care se va numi aşa, joacă revoltător de prost. Toţi jucătorii ăştia aduşi de la intern parcă sunt anesteziaţi şi extirpaţi de talent. Reghe se va compromite total dacă nu câştigă titlul nici în acest an.

Astra vine după o serie uluitoare de victorii care au cocoţat-o pe podium! Şumudică are un lot scurt, opţiuni puţine, cu toate astea reuşeşte să scoată plusvaloarea de la ei. E invers decât la Steaua, deci remarcabil. Să vedem cât îi va ţine, căci şi media de vârstă e destul de ridicată.

De CFR am vorbit deja, o voi considera campioană merituoasă doar dacă va câştiga cu un avans de minimum trei puncte.

Odată trecute emoţiile calificării, Craiova se poate dezlănţui în play-off. Jocul este unul de moral, care acum e la cote excelente. Pentru Mulţescu, un titlu ar însemna cheia de boltă a carierei. Păcat că asupra echipei planează umbra Olguţei, iar un eventual succes va fi confiscat politic.

Dinamo porneşte ultima din blocstart, ceea ce este considerat un succes după ce i-a trecut glonţul pe la ureche. Contra, ca şi Rednic, este un antrenor care obţine mai mult decât poate oferi lotul, spre deosebire de Andone, care are o altă calitate, aceea de a nu ruina din orgoliu potenţialul unui lot de o anumită valoare. Cu alte cuvinte, Andone ar fi câştigat fără probleme titlul cu Steaua (cum a făcut şi cu CFR), dar n-ar fi dus-o pe Dinamo în play-off! Va fi interesant de urmărit parcursul lui Dinamo, cu menţiunea că are totuşi cel mai mult de recuperat.

About pronos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web