Ultimele...
You are here: Home » Articole » Cu ce rămânem după curioasele sferturi ale Ligii Campionilor

Cu ce rămânem după curioasele sferturi ale Ligii Campionilor

Barcelona infatuată: n-a pregătit meciul!

Am aflat în sfârșit răspunsul la întrebarea de la începutul sezonului, ce-o să facă Barcelona când lui Messi n-o să-i iasă jocul? O să-și ruineze sezonul, asta o să facă! Argentinianul a încercat să inventeze ceva din disperare, pe final, a pătruns până în fața portarului, dar n-a reușit să lovească în plin mingea țopăită (această fază nici n-a fost selectată la rezumat de cei de la Telekom, o puteți vedea în acest video, de la min 4:35 https://www.youtube.com/watch?v=f2zpx6SXBgs). După plecarea lui Neymar, aproape că nu mai există jucător pe partea ofensivă care să joace bine independent de Messi. Ar mai fi Iniesta, dar în prezent nu mai e așa influent în jocul echipei. Dembélé e un eșec de proporții, dacă nimerea bolta aia de la 30 de metri își justifica măcar o parte din bani… Una peste alta, a fost vizibil că Barcelona n-a pregătit deloc meciul! Fie Valverde e un caracter slab și nu s-a putut impune, fie nici el n-a considerat necesar. L-a mai și schimbat la 0-2 pe Iniesta cu André Gomes, care a pasat numai și numai înapoi!

Din perspectiva cealaltă, jucătorii Romei parcă erau gladiatori care știau că degetul mare al Cezarului va arăta în jos dacă pierd. Pe antrenorul Di Francesco îl știu din anii 90, când era un obscur mijlocaș la Piacenza și m-a scos din câștiguri la Pronosport, înscriind golul egalizator într-un meci cu Fiorentina. Ca antrenor n-a câștigat încă niciun trofeu, dar iată că stofă are. Zeul fotbalului a aranjat minunat lucrurile, ca un copil, au înscris exact cei care își băgaseră mingea în proprie poartă cu o săptămână înainte, pe Camp Nou! Mi-e greu să cred că romanii vor repeta o seară ca asta în fazele următoare, dar poate nici nu va fi nevoie. AS Roma este singura dintre echipele rămase care n-are ”urecheata” în palmares, doar o finală pierdută în 1985, cu Liverpool, la lovituri de departajare, în fața căreia are în semifinale prilejul revanșei. Cum ar fi ca să meargă trofeul la Roma chiar în anul în care Italia ratează Mondialul?!

Dincolo de penalty, Real a fost mai bună

Nu trebuia să ne spună Crăciunescu despre recomandările lui Vautrot de pe vremuri, chestiuni de acest fel sunt la ordinea zilei la cursurile de arbitraj. La ultimele fire de nisip rămase în clepsidră, nu merge cu întâi tragi și după aia somezi. Că s-ar putea să șomezi, cum a pățit Hațegan! În loc de disecarea reluărilor, vă propun un alt unghi pentru faza din minutul 90+3: ce se întâmpla dacă NU se acorda penalty? Mai era scandalul cât casa? După 120 de minute mai invoca măcar cineva faza respectivă? Puțin probabil, mai ales dacă trecea mai departe Real, lucru perfect posibil, că doar madrilenii n-au în mușchi acid lactic, ci acid galactic! Dar dacă faultul s-ar fi văzut din avion, ca al lui Pique la Roma, mai înnebunea Buffon? Simplul fapt că acesta a luat primul cartonaș roșu din carieră arată că s-a petrecut ceva ieșit din comun. Oricum, eliminarea sa n-a mai contat, șansele erau puține ca, la 40 de ani, să scoată un șut bine tras de la unșpe pași. Ca o concluzie, tocmai asta li se cere arbitrilor, să nu declanșeze asemenea tevaturi pe teren, prelungite apoi inevitabil în presă și pe internet (în timp ce englezii l-au luat în brațe pe conaționalul lor, în madrilenul AS doi foști arbitri spanioli susțineau că intensitatea duelului n-a fost suficientă pentru penalty).

Desigur, la inflamarea spiritelor a contribuit și zeul Ronaldo, care și-a expus toate grupele de mușchi pentru a sărbători deșănțat și narcisist o calificare smulsă totuși cu fluierul! Poate o să supăr multă lume, dar cred că e ceva în neregulă cu băiatul ăsta care-și cumpără și copiii ca pe electrocasnice. Prin comparație, Zidane parcă e un maestru zen care predă empatia, un gest scurt din mână și fuga la vestiare: ”Am meritat calificarea pe totalul celor 180 de minute. Faza penalty-ului n-am văzut-o bine, dar mi s-a spus că a fost penalty clar”. Da, în tur puteau să bată și cu 5-0, chiar și în retur ar fi trebuit să înscrie măcar o dată, cât despre faza din ultimul minut… n-a văzut, i s-a spus. O declarație de un echilibru perfect între adevăr și interesul propriei echipe.

About pronos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web