Ultimele...
You are here: Home » Articole » Europeanul de la Mondiale

Europeanul de la Mondiale

Ca şi în ediţiile 2006 şi 1998, după sferturile de finală, Mondialele s-au transformat în Europene. Franţa cu  Uruguay a fost până la urmă o defilare a europenilor, căci de la adversari a lipsit taman golgeterul campionatului francez. Fără Cavani, nici Suarez nu a crezut suficient, şi iată că nici portarul Muslera, coautorul unui gol al lui Griezmann, pe model Karius! Bineînţeles, deliciul sferturilor ar fi trebuit să fie Brazilia-Belgia, dar acesta a fost stricat de blestemul anului 2018, TONTOGOLUL! De data asta aşa s-a deschis scorul, Fernandinho a sărit la cap şi a înscris în propria poartă cu cotul. Şi când te gândeşti că la 0-0 Thiago Silva a avut o bară semiîntâmplătoare, la un corner bătut de Neymar! Belgienii au mulţumit frumos şi De Bruyne le-a mai înfipt una bucată până la pauză, un trasor adevărat. În repriză, brazilienii ar fi putut să întoarcă, dacă se întorcea puţin şi norocul. Orice s-ar zice, forţă ofensivă au, iar Douglas Costa a intrat perfect în meci. Coutinho a dat un assist pentru o altă rezervă, Augusto Renato, în minutul 76, iar timp pentru egalare părea destul. Neymar a făcut şi el pe servantul, dar Coutinho a pus deplorabil latul, apoi Neymar şi-a făcut oficial ieşirea de pe lista cu pretendenţi la Balonul de Aur odată cu parada lui Courtois din minutul 94.

A doua zi, meciul Anglia – Suedia ne-a adus două goluri cu capul, ambele în contul insularilor, pentru care apoi s-a remarcat, poate neaşteptat, portarul Pickford, cu trei parade care au ţinut emoţiile departe de trupa Albionului. Suspansul a fost adus însă de ultimul sfert, Rusia-Croaţia. Până să se ajungă la loviturile de departajare, deja ajunsesem la sentimente mai bune faţă de ruşi, căci aceştia luptaseră cinstit, fără arbitri şi fără să-i calce pe cap pe croaţi, cum mărturisesc că mă aşteptam. Ba chiar au dat goluri frumoase, fără doză de întâmplare în ele. Dimpotrivă, providenţa i-a avut în grijă pe croaţi atât la capul lui Vida, cât mai ales la penalty-ul lui Modric, de care acesta îşi va aduce aminte toată viaţa.

Ce urmează?

Azi, Franța-Belgia, probabil prelungiri, cel puțin, cu învingătoare hotărâtă de un episod deosebit, care sper să nu fie tontogol, ci reușită de excepție. Dacă acest episod nu va apărea, totul se va decide de la 11 pași, acolo unde…

Mâine, la Anglia-Croația, îi văd pe englezi câștigători, dominând jocul aerian (probabil gol Kane), în fața unor croați uzați după două serii de prelungiri și lovituri de departajare.

About pronos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web