Ultimele...
You are here: Home » Articole » Toamna patriarhului

Toamna patriarhului

messi-descult

Messi îi suflă ultima impresie lui Ronaldo, acest 0-3 în El Clasico de pe Bernabeu punând între paranteze problema titlului în Spania pentru orice altă echipă în afara Barcelonei. Și în contextul celorlalte rezultate (înfrângeri pentru Atletico și Valencia), cota pariului antepost pentru evenimentul Barcelona campioană a scăzut sub 1,10! Am împrumutat titlul articolului de la Garcia Marquez, fără conotațiile originale, pentru a-l omagia pe Messi care, cu barbă și moaca lui serioasă, asta pare în echipa catalanilor: un patriarh. Sigur, meciul a avut episoadele lui, Realul putea deschide scorul în prima repriză, atât la bara lui Benzema, cât mai ales la luftul lui Ronaldo, care a pus prea multă sete în acea încercare de șut cu stângul. Dacă era mai relaxat, dacă dorința ”de a demonstra” nu era în exces, ar fi putut ieși gol de acolo. Dar dincolo de execuțiile jucătorilor, Zidane s-a concentrat prea mul pe jocul adversarilor, pe Messi în special. Astfel se explică introducerea lui Kovacic în locul lui Isco, iar croatul a făcut pârtie în fața conaționalului Rakitic pentru a rămâne în zona lui Messi, sarcina trasată de antrenor. După ce Barça a majorat, Realul a fost realmente periculoasă cu om mai puțin, dar cu două schimbări ofensive. Părerea mea e că madrilenii aveau șanse mai mari dacă își vedeau de jocul lor obișnuit. Ce dacă Messi dădea un gol și o pasă de gol, gazdele puteau înscrie măcar tot pe atât! Apropo de assist-ul lui Messi, nu s-a văzut în transmisie directă că, la driblingul pe lângă Marcelo, prin dreapta, Messi a rămas fără o gheată, dar a continuat și a pasat cu piciorul încălțat, stângul!

Sergio Ramos merită paragraf separat. Știu, ”Canibalul” Suarez simulează, provoacă, înjură, lovește, mușcă, deci toate motivele pentru a nu fi simpatizat de fundașii adverși, dar de aici și până la lovitura aia dată cu atâta ură de Ramos e drum lung. E și inconștiență față de propria echipă, iar căpitanul Realului chiar ar merita să fie suspendat cu ajutorul probei video. Iar dacă aș fi în locul lui Zidane, i-aș lua banderola. Ce impietate, nu?

About pronos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web