Ultimele...
You are here: Home » Articole » Dama de Caro contra Asul de roșu

Dama de Caro contra Asul de roșu

Întrebare la Radio Erevan:
- Va fi Simona prima câștigătoare a unui Grand Slam care a salvat mingi de meci în două partide diferite?
- Ar putea fi prima cu mingi de meci salvate în trei partide!

simonaAO

Angela merge mai departe doar în filmul ăla de pe vremea comuniștilor, fiindcă în semifinala AO Angelique Kerber, cea invincibilă anul acesta, a întâlnit-o pe Simona Halep, și ”mai invincibilă”. Ce a ieșit din confruntarea titanelor (sic!) am văzut cu toții. Dar înainte de a vorbi despre asta, să nu uităm a pomeni și despre (si)monologul din sferturi, unde Pliskova s-a încovoiat după un șuvoi de 9 game-uri consecutive! Au fost 5 și în semifinala cu Kerber, chiar primele, după care Simona a servit două duble la rând și a invitat-o pe nemțoaică în meci. A închis setul tot pe serviciul advers, după ce îl cedase iarăși pe al său. Chiar la timp, altfel se panica și risca o nefăcută. Nu putem trece peste setul secund, ăla pierdut. Simona a avut 3-1 și minge de 4-1 c! N-a fost să fie și setul i s-a scurs printre degete. Dar nebunia abia acum avea să urmeze… Simona a văzut prima țărmul, iar ochii i s-au mărit, căci finala era acolo, nicidecum o fata morgana! Și-a pierdut acea concentrare, acea forță mocnită (smouldering intensity), în legătură cu care glumea deunăzi Federer, astfel că emoțiile au erupt, omenește de înțeles, iar nemțoaica a izbutit să întoarcă barca, acum ea vedea țărmul. Cum a făcut Simona de a salvat iar mingi de meci, ba încă două legate pe serviciul ”inamic”? Să răspundă alții, că eu nu mă încumet. Cert e că nu vom uita niciodată acest meci, după cum nu-l vor uita nici mulți alții, teoretic neimplicați.

Ca singură observație analitică, am constatat iarăși că Simona, în game-urile potențial decisive de serviciu, scade mult viteza pe al doilea, atingând iarăși borna inferioară de 107 km/h, ca în meciul cu Davis, în care a avut o spirală descrescătoare de 114,110 și 107 km/h! Nu știu dacă e o decizie proprie, pe moment, sau o indicație tactică de a pune cu precădere mingea în joc, fără risc, dar urmarea e o expunere asumată la asaltul adversarei. De urmărit acest aspect și în finala cu Caro Wozniacki.

În final, nu mă pot abține de la o mică răutate. Pe cozorocul Simonei scria AO, deci era cumpărat de la suveniruri: undeva, niște sponsori își mușcă buzele!

About pronos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Copyright Revista Pronostic Sportiv | Hosting oferit de Claus Web